jak zamontować zaślepkę spryskiwacza??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jorgus
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 47

Zamieszczone przez Andrzej Z.
    Polecam zglosic sie do dobrygrzeswawa na PW On ma lepsze dojscie do zestawow koni razem ze sprezynami,niz przedstawiciel z Wesołej (sam porownywalem ceny u Grzeska i w Wesołej),Grzes tez Ci je zalozy i doradzi czy lepiej zalozyc zestaw KONI+SPRINGI czy KONI + SERIA...
    ja jezdze na zestawie KONI ze springami obnizajacymi jest twardziej ale znosnie mozna sie przyzwyczaic i plomby z zebow nie leca :diabelski_usmiech
    wiec polecam zestaw KONI ze springami :wink:
    Ja mam kupiony i zamontowany u DGW zestaw "Koni Sport 1130". Polecam.
    -----------------------------------------------------
    Czarna i Elegancka
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

Witam!
    Montował ktoś zaślepkę spryskiwacza w OII :?:
    wygląda że trzeba by wysunąć całą dyszę spryskiwacza ale jak żeby czegoś nie urwać :lol: :?:

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Jestem właśnie bezpośrednio po montażu spryskiwaczy w mojej OII; robię opis do Poradnika ale to potrwa jeszcze kilka dni...

Nie wiem w jakiej jesteś sytuacji...
      Jeśli masz zdjęty zderzak to zwyczajnie popchnij palcem dysze do przodu, aż będzie można zatrzasnąć zaślepki ( trzeba to zrobić z czuciem ale stanowczo, bo zatrzaski są dosyć mocne ).
      Jeśli zderzak masz już na samochodzie i potrzebujesz tylko założyć zaślepki to masz dwie opcję:
      - albo ktoś włącza spryskiwacze a ty, kucając przed samochodem ( żeby uniknąć prysznica ) łapiesz wysunietą dyszę i nie pozwalasz jej się schować ( sprężyna powrotna jest dosyć mocna, ale bez problemu można taką trochę wysuniętą dyszę przytrzymać ),
      - albo przy pomocy linki ( robisz pętelkę ) łapiesz równo za podwójną dyszę spryskiwacza i delikatnie wyciągasz go przez otwór na zewnątrz; gdy już wysunie się na tyle, że da radę włożyć palce pomiędzy dysze a zderzak to jesteś w domu, blokujesz go w tej pozycji ( np. palcami ) i zakładasz zaślepki.

Tutaj masz poglądowe zdjęcie jak to wygląda od środka zderzaka:

Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mtmg
        Ambiente
        • 2007
        • 104

dzięki za podpowiedź ale właśnie uporałem się z problemem, działałem na zamontowanym zderzaku no i jakoś poszło , montaż mam już opatentowany teraz jeszcze kwestia pomalowania zaślepki, może kolega orientuje się jaki to koszt za sztukę :?:

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Zamieszczone przez mtmg
          ... teraz jeszcze kwestia pomalowania zaślepki, może kolega orientuje się jaki to koszt za sztukę :?:
          No niestety nie pomogę, bo kupiłem już polakierowane w kolorze nadwozia...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...